Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 9 mars 2014

Sötnos!! :)

Idag är jag också trött. Månadsskiftesstress på arbetet hela veckan, och intensiva kvällar...
Det var så att den yngre hästtjejen i familjen hade anmält sig till sin första klubbtävling i hoppning denna lördag. Och då skulle det ju tränas också. Så det blev att köra till träning på torsdagskvällen, till normal ridlektion på fredagskvällen och så var det själva tävlingen då igår lördag. Men det har ju med hästar att göra, så ok...

På torsdagskvällen blev det lite extra stallsjobb också, eftersom träningen var rätt sent och det blev dags för kvällsutfodringen efteråt. Eftersom vi dröjde kvar och putsade diverse ryktgrejor och benskydd, så fick vi i uppdrag att dela ut kraftfodret i ridskolehästarnas stall. Och vilken oro det blev i stallet först när hästarna hörde att vi började skramla med matpytsorna! Men sen när alla nio (?) hästarna fått sin "sörja" så var det ett förunderligt lugn, och man hörde bara ett ivrigt mumsande. Godnatt på er!

På fredagkvällen medan jag väntade på att familjens yngre hästtjej skulle bli klar med sin häst efter ridlektionen, så ryktade jag "min vita prins" och frågade hur han hade det. Han hade varit lite halt några dagar, förmodligen stigit snett på den ojämna frusna marken i hagen i något skede. Men det var inte desto värre, så han klarade nog att vara med på hopptävlingen också.

Sen var det då tävlingsdagen, lördagen, med ett förunderligt vårväder med klarblå himmel och varmt solsken! Helt underbart väder för utevaro! Vi anlände till stallet ca två timmar före tävlingsstarten, bara så vi skulle hinna njuta maximalt av dagen...

Framför stallet hade det samlats en jättestor vattenpöl, så stallsfolket riggade upp en vattenpump och slangar, och efter ca en halvtimme syntes resultatet. Vartefter vattnet pumpades bort kom det fram en hel del hö som blåst omkring mellan stallsbyggnaderna i de senaste dagarnas busiga väder. Jag passade på att fixa upp gårdsplanen lite innan tävlingsdeltagarna skulle komma. Det blev en del att kärra iväg till gödselstacken.


Stallsgången skulle också sopas lite ordentligare. Det kom ju en del deltagare utifrån också, så stallet skulle vara representativt. Sånt småjobb är riktigt roligt. Dessutom höll de ansvariga på att rigga upp musiken på stallsområdet, så det var riktigt trevlig arbetsmiljö.

Sen var det tävlingen då. Alla var på bra humör, antagligen pga vädret. Hästarna var lite extra busiga, men tack och lov så hände inga allvarligare olyckor. Några ryttare trillade av och det blev en hel del sprittande språng extra på banan och utanför, men de flesta tror jag nog var nöjda i alla fall. Solen hjälpte till.

Men idag, som sagt, så är jag trött, till max. Gårdagens ca sju timmar ute tar ut sitt...
Kanske man borde fara till stallet för att pigga upp sig :)...

tisdag 4 mars 2014

Två dagar i rad pratat med fjordingar. Trivdes!

Den här herremannen tyckte han hade bättre koll på både grimskaft, spö och handskar än vad jag hade. Så han försökte ta sakerna i sin egen mun :).
Han har barnasinnet kvar, verkar det som...

En annan fjording fick lite motion från marken, med volter och böjningar och små tempoväxlingar. Jag tyckte det passade bättre än med mig på ryggen eftersom underlaget var fruset och ställvis ojämnt. Men oj, vad jag njöt av stunden i alla fall! Och så fick vi ju motion båda två!

Ryktningen gav vårkänslor i form av massor av päls på kläder, i näsa och mun och runt fötterna :)!