Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

lördag 26 maj 2012

Fjordingdamen har gjort sitt jobb och lyssnar inåt stallet, bra, de lassar hö på skottkärran, då ska jag nog skynda mig tillbaka till hagen... Mums, va´ det ska bli gott med mat efter det här!

Två dagar med en hel del stallsdamm på kläderna. Känns väldigt bra! Terapi, alltså, till max. Ridturen igår gav en hel del positiv energi också. Fjordingen hör inte till de yngsta precis, men tittar så där lagom mycket under lugg. Man ska inte tro att man vet exakt vad hon planerar, eller vad hon önskar. Ibland hinner jag se den gröna grästuvan strax innan fjordingen ska till att sänka huvudet, så jag hinner ge henne några försiktiga halvhalter, stopp där, jag tycker du får vänta med ätandet till efteråt! Och hon accepterar det, okej då, men... Sen är det roligt att kunna överraska henne, på väg till hagen, när man med de små halvhalterna i grimskaftet visat att hon inte ska försöka sig på att äta och hon lyssnat, och så strax innan hon ska in i hagen ser man en mumsigt grön tuva och ger efter med handen och hon förstår genast, den där får jag ta! Varsågod, och tack för en trevlig ridtur!

Kontakten alltså. Jag slutar nog aldrig tjata om den. Hur mycket det betyder för hela ridupplevelsen. Den fungerar inte alltid, och då får man fundera om ens eget usla humör sken igenom... men det glimmar till ibland av "samförstånd" och man blir bara så glad! Som när man lyckas locka fram omedelbara svar på ens försiktiga hjälper. När hästen börjar förstå vad man menar och svarar medan man ännu tänker på vilka hjälper man ska ge. Jag vill nog lära mig vara ännu mindre i mina "rörelser", men mera tydlig i tanken, kanske... När jag blir stor ska jag lära mig rida... :)!

Idag lite allmänt stallsjobb, både inomhus i boxarna, och utomhus i den härliga vårsolen med ryktning och diverse småsysslor. Också där så viktigt att läsa av hästarna, försöka förstå, så det blir så få missförstånd och "maktkamper" som möjligt. Även om det inte alltid lyckas det heller. När jag blir stor ska jag lära mig horsemanship... :)!

onsdag 23 maj 2012

Saknas det hästbilder, och framför allt fjordingbilder här? Jag har tänkt bunkra upp med lite nya bilder i kameran så fort jag får tid till det. Har nog varit vid stallet då och då, och en ridtur på bana blev det också mitt i allt i söndags! Njöt mer än på länge av kontakten och försökte verkligen slappna av, lyssna in, inte försöka alltför mycket på en gång. Verkligen basic, hitta muskler, be dem slappna av, hitta felaktigheter, rätta till dem, lyssna på kroppen vad som går/inte går...
När jag blir stor ska jag lära mig rida och förstå hästen och göra allt rätt!... när jag blir stor...
Nu har jag sått de här också. Inomhus tillsvidare. Har tusen och åter tusen små frön i de få frökapslar som jag fått de senaste åren. Vilken färg? Den här kanske, eller kanske mer mot lila. Gillar dem skarpt. Vad de heter är en annan femma. Vallmo i alla fall, och bladen ser så prydnadskålaktiga ut. Vackra! Det är bara ett problem: om det kommer en plötslig regnskur så fäller den blombladen direkt och så är det goodbye för den gången... :(.
Man måste passa på medan de blommar, studera dem noga och njuta av den silkeslena touchen.

På tal om vår så hörde jag enkelbeckasinen häromkvällen. Trodde inte först att det var sant, men jo, när jag gav mig tid att vänta en stund till så hörde jag den riktigt tydligt! Då är det bara att spana i morkullan nån kväll, så börjar det var klart för sommar!

tisdag 22 maj 2012

Ett rymdmonster leder mig ut på cykelturer titt som tätt... Också i kväll för ett par timmar sen. Solen sken från en klarblå himmel och ännu inga flygande kryp som störde turen. Jag tog sikte på monstret och följde efter i ca tio kilometer. Monstret visade sig ofarligt. Kunde mutas med glass :)!

Man måste ju se till att få motion så man klarar kommande ridturer, lektioner och ridkurser!
Och så är det en bra vana att ta tillvara de sköna kvällarna när vädret dessutom inte motarbetar en alltför mycket!

tisdag 15 maj 2012

Petronellascreo.blogspot.com skrev så här i sin blogg, och jag tyckte det var så vackert och beskrev nåt jag kände igen, så jag dristar mig att citera:

torsdagen den 2:e juni 2011

Terapi på rim

Ibland vill man bara virka utan mål
bara virka med en jätteliten nål.
Virkad i tunnaste garn ifrån mormors skrin
blev till slut lilla rosen så fin, så fin.
Nu återstår frågan; till vad då?
Tja, kanske bara att titta på.
Allt här i världen måste inte ha ett syfte eller mening.
Virknål och tråd i en skön förening
blev en ros och terapi utan like.
Orkar nu vandra en dag till i Guds sköna rike.
 Både text och bild alltså från petronellascreo.blogspot.com!

måndag 14 maj 2012

Mitt hobbyrum tog en liten utekväll trots stormiga vindar. En bärbuske var i akut behov av stöd, och när jag stod på huk vid busken i stormen förstod jag varför buskstöden verkade hamna nästan mitt i busken på ena sidan, medan de var långt från busken på andra sidan, trots att avståndet till stammen var exakt lika. Blåsten visade vartåt grenarnas växt hade "töjts ut", varifrån det alltid verkade blåsa värst...

I villervallan tänkte jag nästan trampa ner två små sembratallungar som vi sått från frö. De växer väldigt sakta men säkert ändå. Nu var de också i trängande behov av stöd så jag hämtade videkvistar som jag stack ner i jorden så de bildade en liten bur runtom plantorna. Videkvistarna flätade jag sen ihop upptill så att det är åtminstone nånting som vispar till benen som varning om man går för nära...

Allt sånt småplock, småpyssel är kul, terapi, när man gör det vartefter det dyker upp, i stället för att lägga upp det på en lista över "måsten"...

Hästarna då? Jo, det är bara så att hästar, hård blåst och jag inte passar ihop. Jag blir antagligen mer hispig än hästarna, men eftersom det har en tendens att smitta av sig på dem, så föredrar jag lite lugnare väder för hästkontakt.

söndag 13 maj 2012

På tal om att städa skräphörn, så hittade jag en lurvig dammråtta igår när jag dammsugade :). Den fick vara kvar. Tyckte den var lite mysig... mysigare än de andra dammråttorna jag sett häromkring, och då har jag sett en hel del...!
Det är väl annars en bra bild så här på morsdagsförmiddagen? :)
Har påtat i jorden idag, lite bara, här och där. For tidigt ut för att andas morgonluft och lyssna på morgonfåglarna.
Idéer fick jag igen, om hur man skulle kunna "möblera om" i blombänkarna...

fredag 11 maj 2012

Så har man ett par extra timmar på sig till att städa ett skräphörn, tvätta kläder, baka eller sånt nyttigt. Och så råkar man gå förbi en tröja som man stickade för ca 25 år sedan och använt massor men som tappat formen och inte längre fyller sin funktion. Och så får idegumman en idé och sätter sig på en pall och börjar riva upp (heter det så?) tröjan, först lite svårjobbat pga. alla omändringar, men sen går det lätt och resultatet blir tre större  nystan och två mindre (två ärmar, ett bakstycke och två framstycken :)...).
Vad det ska bli? Tja, en tröja kanske :) som hoppeligen håller formen i åtminstone tio år :D!

Visst var jag missnöjd med att inte få gjort något av det andra, det nyttiga, men jag var nöjd över att få bort den gamla tröjan ur vägen och klar för ... Återanvändning!

Så kan det bli en regnig eftermiddag.
Ibland (kanske ofta?) lönar det sig att greppa idéerna när de kommer, då känns de bäst och gör mest nytta, i stället för att tveka och låta "förnuftet" styra. En annan gång blir det kanske tvärtom...

söndag 6 maj 2012

Mitthobbyrum donade lite i stallet igår! Regnet skvalade på utsidan, radion skvalade sakta i sadelkammaren, och jag fick i lugn och ro mocka boxar, snegla på unghästdans utanför och snegla bort mot ridplanen, hur det gick med volterna och böjningarna där.
Det kunde inte ha blivit bättre.
Med tanke på regnet som hindrade en från trädgårdspyssel.
Jag njöt. Precis vad jag behövde för att lindra mitt dåliga humör!

lördag 5 maj 2012


Vem har bättre kamouflage, en grönfink eller en grönsiska på en tidigvår-gräsmatta eller en gråsparv i solrosfröhögen...? Domherrarna och bergfinkarna har mycket svårare att hitta sin kamouflering. Roligt att iaktta fåglarna och lyssna på det otroliga fågelsångspotpurri som strömmar in i ens öron så fort man vågar sig utanför dörren.

Mitthobbyrum sneglar mycket på vad som händer utomhus, vad som kunde göras, vad som händer. På bilden syns ännu lite snö, men det stämmer inte alls idag. Det regnar idag och är så kallt att det i och för sig skulle kunna komma snö, men det ska vi väl inte tro...
(Nu blir jag plötsligt osäker på om jag lagt ut den här bilden förr... När jag fotar fantiserar jag alltid vad jag kunde skriva om just den bilden, och min fantasi är så "vekrlig" att jag sen inte vet om jag skrivit det eller bara tänkt.)

Men regnet just idag när man har ledigt stör nog i allra högsta grad. Hade velat fortsätta räfsa och småputsa som jag började med i går kväll. Så roligt att försiktigt rufsa om i blombänkarna  och se vad som kan tänkas komma upp där!

tisdag 1 maj 2012

En solkatt med solur... Vad är klockan? Äh, inte mera än så, då kan jag gott vila mig en stund till. Dagliljorna kan bra vänta en stund till med att sticka upp sina gröna bladskott, jag orkar inte stiga upp än...
Solen är varm. Men vinden blåser hur den vill, och just nu är den isande kall, kunde bjuda upp till snöflingedans... inget första maj -dopp i år.
Men kanske en uppmjukande, uppvärmande rask promenad?