Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

onsdag 22 juni 2011

Fjordingfölet är nyfiket och socialt. Ska man fota det i hagen så får man se till att knäppa snabbt innan mulen hinner sudda till kameralinsen :).
Det har varit intensiva dagar. Slutet av semestern gick mycket i ridandets, stallets, fölningens tecken... Spännande dagar. Två föl under två veckor gamla springer med sina mammor i det gröna gräset i hagen, slänger sig plötsligt ner i det gröna och sover en stund, för att sedan spritta till och ta en full fart framåt -galopp runt mamma.
Ridkursen var bra. Jag fick en del riktigt bra tips att träna efter. Och under instruktörens kommentarer och direktiv fick jag ett par gånger en känsla för hur det ska kännas när hästen går rätt, när träningen bygger upp muskler... Nåt att minnas, lagra djupt i kroppen så man känner igen det sen när man tränar på egen hand. Och: genom allt söka den mjuka kontakten till hästens mun, ge efter så fort man märker att den tänker rätt... :). Jag gillar den här sortens träning! Och det verkar hästen göra också!

måndag 13 juni 2011

Trädgården grönskar, i stallet dagsgammalt fjordingföl, vissa frön är ännu inte i jorden, kattungarna ska snart läras att gå på lådan i stället för att göra sina behov i något hörn, eller som lille Mirre gjorde: ställde sig bakom mammans matkopp och blötte upp maten... mamman, som ju är en klok mamma (som tjuren Ferdinands mamma), putsade noggrannt upp allting så att inte ungen skulle få skulden för nåt... :).
Det blev varmt och jag hann aldrig ta fram alla sommarkläder innan det blev kallt igen...
I blombänkarna är allt huller om buller, mest ogräs då förstås...
Jag har tänkt göra nåt nu snart. När inspirationen slår till. Det ska vara roligt, annars kan det kvitta...
Räddade några små aklejaplantor från gräsmattan innan gräsklipparen körde över allting.
Och hittade också några små solrosplantor där fågelbordet har stått, och har räddat dem också. Visst vet jag att det är löjligt. Men det ger nåt slags glädje att rädda sånt där smått som kommit av sig själv...
I morgon ska jag... kanske...
... men först en dos Gripenbergs korsord, som jag aldrig hann med i helgen!
Tidigare ikväll blev det en liten dos akademisk ridkonst på fjording... Nåja, det där var en stark överdrift... Men det blir dags för akademisk kurs i helgen så jag ville fundera igenom lite vad jag skulle vilja fråga instruktören sen på kursen, och sånt gör man bäst på ryggen av en fjording som varit med många gånger förr... Jag kom fram till: antingen slutar jag rida nu, eller så måste jag gå in för att lära mig rida. Min yngre ridkamrat flinade när jag delgav mina tankar och sa, visst vet jag att du fortsätter att rida, du skulle inte kunna sluta! :)

lördag 4 juni 2011

Humlen har hittat en bekväm plats nu, tre år efter att jag tog en planta från skogsbacken bakom uthusen. Nya skott väller fram ur marken runt den lilla "videstamstriangeln" som jag hastigt bankade ner i jorden och band ihop upptil till en "tipi" utan hud. Fåse om jag ännu får ångra att jag tog in den i mitt favoritträdgårdshörn. Få se om jag får flytta på "aklejdrottningen" som bor som närmaste granne, den som är från mitt barndomshem och som jag så gärna skulle se växa, blomma och breda ut sig...

Alltid finns det nåt projekt att fundera på i trädgården. :) Tur det!
Hittade ju blåbärsris tidigare i våras, i vår "björkbacke" ut mot vägen. Den backen som är full av små trädskott av tall, gran, enris, rönn och jag vet inte vad. Lite rödaktigt ris syntes och jag undrade vadnu? men kom fram till att jag nog inte har nåt emot att den torra backen får ett nytt tillskott i växtutbudet :). Borde bara märka ut stället på nåt sätt, med nån blomkruka, stenkant med blomster eller nåt, så inte gräsklipparen kapar allt när jag inte hinner säga till... Undrar om det möjligen också skulle komma bär till hösten? Såg dessutom igår att skogsstjärnor blommade där för första året! Det måste ju betyda att den lilla skogsparken är ... en skogspark!

När jag rensade lite runt stenpartiet idag såg jag också att mina vildsmultron har smitit ut på gräsmattan och faktiskt blommade, fast själva plantorna var så små att gräsklipparen knappt skulle se dem! Det är ju faktiskt bara en liten havtornshäck mellan smultronen och blåbärsriset så kanske de har stämt träff :)!